3 Eylül 2009 Perşembe


Selam Dostlar dertli ben yine yazmaya karar verdim sorunumu kızım cimcime çağla 2 yaşına gireli iki ay oldu ama hala bezi bıraktıramadım kaç tane alıştırma kilodu aldım klozete konulan oturak aldım ama oturuyor yapmıyor sorduğumda yaptım anne bitti diyo ama yapmadığı belli alıştırma kilodunu giydirmek istediğimde kaçıyor benden normal kilotta istemiyor hemen koşup bez alıp geliyor anne bunu giydir diyor oğlum arda 20 gün sonra okula başlıcak arda okula başlayana kadar alışsın istiyorum ardayla ödev yaparken çok zor olacağını biliyorum şuan 8 adet bezimiz kaldı bakalım bez bitince kızım bak bez bitti deyip poşetini göstercem bakalım ne yapcak çok merak ediyorum :)

17 yorum:

Unknown dedi ki...

:)) BENCE BU KÜÇÜK HANIMI ÖDÜLLENDİRME YÖNTEMİYLE ALIŞTIRMAYI DENEYİN.ÇOK SEVDİĞİ BİŞEYİ OTURAĞINI KULLANDIKDAN SONRA VERECEĞİNİZİ SÖYLEYİN.öYLE DAHA ÇABUK ALIŞACAĞINI SANIYORUM.KOLAYLIKLAR,SEVGİLER.

Duru'nun Annesi Gonca dedi ki...

EVVET ÖDÜLLENDİR BENIMDE KIZIM 2 YAŞ 2 AYLIK ODA YENI YENI ALISTI ÇİŞİNİ YAPARSAN BABAN DONDURMA ALICAK DEDIM SONRA BABASINI ARADIK DONDURMA SİPARİŞ ETTİRDİM ONA SONRA OTURDU LAZIMLIGA SIZDE ODUL DENEYIN AMA ZORLAMAYIN SAKIN TERS TEPKI YAPAR KIZIMDA ALISTIRMA KÜLOTLARINI REDDETTİ GİYMEDİ HİÇ ONLARI

Duru'nun Annesi Gonca dedi ki...

EVVET ÖDÜLLENDİR BENIMDE KIZIM 2 YAŞ 2 AYLIK ODA YENI YENI ALISTI ÇİŞİNİ YAPARSAN BABAN DONDURMA ALICAK DEDIM SONRA BABASINI ARADIK DONDURMA SİPARİŞ ETTİRDİM ONA SONRA OTURDU LAZIMLIGA SIZDE ODUL DENEYIN AMA ZORLAMAYIN SAKIN TERS TEPKI YAPAR KIZIMDA ALISTIRMA KÜLOTLARINI REDDETTİ GİYMEDİ HİÇ ONLARI

Sinem dedi ki...

sağol durucum en kısa zamanda denicem inşallah alışır benim kızımda iki yaşına gireli iki ay oldu mayıs 27 doğumlu önerin için sağol :)))

Sinem dedi ki...

gönülden elecim sağolasın mutlaka denicem :))

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

ÜSTÜNE DÜŞME KORKUTMA,ENİNDE SONUN DA ALIŞACAK AMA EVDE İKEN ASLA ALTINI BAĞLAMA İLK ZAMNLAR BİRAZ EVİN İÇİNE EDECEK AMA ALIŞMASI İÇİN ALTINI BAĞLAMA..dIŞARI ÇIKINCA BAĞLA..BENİM KIZIM DA 29 AYLIK DAHA YENİ YENİ ALIŞLIYO..iLK ZAMNLAR KORKTU AMA ŞİMDİ KENDİ OTURUYO TUVALETE İNANKİ.. hER YARIM SAATE BİR OTURT,5 DAKİKA KADAR.EĞER YAPMASSA KALDIR TUVALLETENN..ÇİŞİNİ ORTA YERE YAPSA BİLE SAKIN YILMA SİNİRLENME..yiNE YARIM SAATE BİR OTURT..öDÜL VERME TUVALET EĞİTİMİ ÖDÜLLÜK BİRŞEY DEĞİL..yAPMAK ZORUNDA ENİNDE SONUN DA..öDÜLE ALIŞTIRISAN HER YAPTIĞI ŞEYE ÖDÜL İSTER ALIŞTIRMA BENCE..sABIRLI OL ACELE ETME 20 GÜNDE OLACAK BİŞE DEĞİL ..biR KAÇ AYINI ALCAK BİRAZ UZUN YAZDIM AMA İNŞALLAH FAYDALI OLUR KOLAY GELSİN CNM..

denizanasi dedi ki...

kesinlikle zamana bırak. bir an gelecek kendiliğinden yapacak. ödüllendirmeden de çok emin değilim. sonucta nereye kadar ödül vereceksin ? benim oğlum 3 . yaşına girdiği an temizlendi. hem gece gündüz. ve sonrasında hiç problem yaşamadık. yani nerdeyse hiç:)

kuzularım ve ben dedi ki...

bencede zamana bırakın benimde 2 yaşına 10 gün var bir oğlum var çiş diyoır ama yapmıyor hiç düşünmüyorum şimdilerde alıştırmayı 2.5 tan önce psikolojik sorunlar olabiliyor alıştırmada.sevgiler

balböcükleri dedi ki...

bende bez kesme aşamasındayım ama hiç umut yok

Leah dedi ki...

Bence kızınızın sevdiği bir "abla" ya da "teyze" modeli varsa eğer, "Bak tuvaletini yaparsan sen de böyle Ayşe ablan gibi güzel olucaksın" falan derseniz olabilir belki. Çünkü bizim bir tanıdığımız yaklaşık 3 yaşındaki oğluna öyle yaptı ve başardılar. Hatta ona tanıdıkları bi abisi şey demiş "Oğlum erkek adam donuna etmez, sen artık tuvalete gir, girmezsen senle konuşmam, benim tuvalete çişini yapmayan adamla işim olmaz" demiş. Cidden komik sözler bunlar ve çocuk inanmış. 3 yaşındaki çocuğun bile gururu var. Eğer anlatabilirseniz, alıştırabileceğinizi düşünüyorum. Bu iş ödülle olmaz.

Unknown dedi ki...

sevgili sinem, benim anladığım çağla henüz hazır değil,lütfen ısrarcı olma.kolay bir süreç değil çok haklısın, bizde galiba yazdı ve ablam ilgilenmişti bir anda bıraktı bezi ben bile anlamadan

Şenay- Doğam dedi ki...

Kızım Doğa 18 aylıkken bezını cıkarmaya calısınca , sanırım hazır dedım.. Kaka olayını ılk hafta hallettık..Ancak çiş olayı bıraz daha uzun surdu..

Evde ve dısarıda hıc bezlemedım..Ilk haftalar da nerede ıse 15 dk bır..cısın var mı ? kızım dıye soruyordum.. sık sık tuvalate gıttıgı ıcın kaslarını kullanmayı öğrendı.

Gece ıkı defa çişe kaldırdım.. sonra bu bire indi.. bır ıkı kaza harıcın de sukur bır sıkıntımız olmadı..

Tuvalate gıttımız de yanımıza ya cok sevdıgı oyuncagını aldık yada kitap..

Ikı yasını bıtırmeden sorunumuz kalmamıstı..

Darısı basına.. :)

Sevgıler..

Sinem dedi ki...

evet arkadaşlar çağla hala bezi bırakmadı bende hala uğraşıyorum inşallah bırakcak yakınma umarım :))

yaseminkale dedi ki...

canım alıştımı güzel kızın çişine benim cimcime 18 aylıkken söylemeye başlamdı ama ben 20 aylık olunca ciddiye aldım onu
şimdi 22 aylık gece gündüz bez bağlamıyorum

18-20 ay arası uynaır uyanmaz hemen çişe götürgüm kakasını kendi söylüyordu ama kazalar olmuyor değildi
20 aylık olunca havalarında o sıcaklığından faydalanarak bez bağlamadım 3 günde tamamen kurtuldu
her wc çıkşında onu alkışlara boğdum mutluluğumu hissettirdim ufak kazalarda ise üzüldüğümü
(oysaki bütün bebekle ilgili int. adreslerinde alkışlamayın diyor
bence bu süper ötesi olay neden alkışsız kalsın ki :))

ARZUMCA dedi ki...

ARDAM 2,5 YAŞINDA KENDİ KENDİNE BIRAKTI HİÇ ÜSTELEMEDİM GÖRÜMCEM ÇOCUK DOKTORU O ÇOCUK KENDİNİ HAZIR HİSSEDİNCE BIRAKIR DEMİŞTİ VE AYNEN ÖYLE OLDU ZORLAMA CANIM BENCE SONRA BAŞKA PROBLEM ÇIKMASIN..SEVGİLER

http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

GUNAYDIN BU MINIK BEBEK BIRSEYE KIZMIŞ ALLAH BAĞIŞLASIN

Sinem dedi ki...

Çağla hanım hala bezi bırakmadı oturağa oturuyor ama anne çiş yok diyor yapmadan kalkıyor geçen anne koş çiş var dedi ama sanırım yapamadan kaçtı çok güldüm :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...