23 Temmuz 2009 Perşembe

BAYANLARA TAVSİYELER
Bu soruları kendinize sorduktan sonra kıyafete bir kez daha alıcı gözüyle bakın. Herhangi bir yerinde sarkma, sökük, eksik dikiş ya da düğme, fermuar var mı?
Her şey tamamsa bir de kumaşı gözden geçirmek gerekir. Bu kumaşı rahat giyebilir misiniz? Teninizi rahatsız eder mi? Kir tutar mı? Temizliği ve ütüsü rahat mı, yoksa her defasında kuru temizleme maliyeti ve zahmetiyle uğraşmanız mı gerekecek?
Hayat tarzınız hakkında gerçekçi olun, günlük hayatınızı gözden geçirin ki sizi zorlayacak bir kumaşla uğraşmak zorunda kalmayın.

Gelelim tadilatlara… Öncelikle üzerinize uymayan kıyafetlere terzi dokunuşu gerektiğini kabullenin, özellikle biz kadınlar hazır giyim söz konusu olduğunda bu fikre daha sıcak bakmak zorundayız…
Basit tadilatlar gereken kıyafetler sözkonusu olduğunda mağazanın terzisinden yardım almak pratik bir çözüm olur, ama boy kısaltmaları, bel daraltmaları dışında çok büyük tadilat gerektiren kıyafetler sözkonusu olduğunda iki kere düşünün.
Örneğin, dikişle içeri alınabilecekten daha fazla bolluk olduğunda ya da çok şeffaf kumaşlar, örgüler ya da deriler sözkonusu olduğunda tadilat daha riskli olur.
Kaynak:Netten Alıntı

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...